Skärande verktyg

HELIX erbjuder verktyg av högsta kvalitet för borrning och fräsning. Vi tar ansvar för hela processen från konstruktion, tillverkning och efterbehandling till efterföljande verktygsservice. Hos oss finns omfattande process- och applikationskunskap samt lång erfarenhet av att optimera kundens produktion.

Borrar & fräsar

Vi konstruerar och tillverkar standard- och specialverktyg i hårdmetall med eller utan kylkanaler. Vi tar fram de ritningar som krävs eller utgår från kundens egna ritningar. Under hela tillverkningsprocessen kontrolleras verktygen för att säkerställa de satta toleranserna. Om så önskas levererar vi verktyget med mätprotokoll. Vi erbjuder även lagerhållning med avropsorder.

Efterbehandling

För att öka prestandan och livslängden efterbehandlas verktygen. Detta sker i vårt systerbolag QULIX Coating.
Ytbeläggning Vi ligger i den absoluta framkanten inom PVD-beläggning med den senaste tekniken från PLATIT AG.
Polering underlättar spånavgång för en optimerad process.
Kontrollerad eggprepparering ger långlivade och stabila verktyg.
Lasermärkning av t ex logotype och ritningsnummer.

QULIX Beläggningsguide

Verktygsservice

För öka hållbarheten och den totala livslängden skärper och belägger vi om verktygen.

Vi skärper om både standardverktyg och specialverktyg oavsett ursprungsleverantör.

Produktionsoptimering

Våra tekniker hjälper dig att korta produktionstiden, optimera processflödet samt öka livslängden på verktygen. Efter en grundlig analys av produktion och kravställning, tar vi fram den bästa lösningen – både tekniskt och ekonomiskt.

Vi kan också utföra tester av verktyget på plats hos oss med ert material för att du som kund inte ska behöva bryta produktionen.

Från råmaterial till färdigt verktyg

Våra maskiner för slipning

Vi har som mål att ständigt utvecklas och ligga i spetsen för skärande verktyg. För att klara detta har vi en noga utvald maskinpark från några av världens främsta maskinleverantörer.

Maskinerna lämpar sig bra för små som stora serier. För längre serier tar vi fram automatiserade processer vilket ger snabbare produktion och bättre ekonomi.

Vi arbetar med maskiner från

  • Walter Maschinenbau GmbH
  • ANCA
  • Rollomatic
  • TruTech
  • Zoller